Zbog prijetnji i uvreda tastu, bivšoj supruzi i kćerki osuđen na 30 dana zatvora

Dana 16.11.2023.godine okrivljeni D.S. (48) iz Nikšića, sa privremenim boravkom u Herceg Novom, u hotnom postupku je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog izvršenog nasilja u porodici.

Okrivljeni je tokom noći 14/15 novembra 2023. godine, telefonskim putem pozvao bivšeg tasta, te mu uputio više uvreda i prijetnji na račun njegove kćere, a svoje bivše supruge, da bi nakon toga telefonom pozvao svoju kćerku, kojoj je takođe uputio uvrede i prijetnje koje se odnose na njenu majku. 

Dežurni sudija odjlejenja u Herceg Novom Andrija Vojvodić mu je osim kazne izrekao i zaštitnu mjeru zabrane prilaska žrtvama nasilja i zabranu uznemiravnja i uhodjenja žrtava nasilja u trajanju od jedne godine, koje se počinju primjenjivati po izdržanoj kazni zatvora. 
Sudija je odlučio da se okrivljeni odmah po izricanju odluke uputi na izdržavanje kazne u UIKS Spuž, zbog postojanja osnova sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti prekršaje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti