Albanija postaje turistički raj

Dugačka morska obala, beskrajne prirodne ljepote i bogato kulturno naslijeđe samo su neki od razloga zašto je Albanija posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Obala ove zemlje počinje na sjeveru kod ušća rijeke Bune gdje je smješteno ostrvo Franz Joseph koji u zavisnosti od vodostaja postaje poluostrvo i predstavlja idealno mjesto za one koji žele odmor u tišini. Albanska obala bilo da se radi o njenom dijelu na Jadranskom ili Jonskom moru, ima između 200 i 300 sunčanih dana godišnje. Šest kilometara duga pješčana plaža Drač udaljena je svega 39 kilometara od Tirane, najveća je i najpopularnija plaža u Albaniji. Dubina mora se postepeno povećava zbog čega ova plaža predstavlja pogodnu ljetnu destinaciju za porodice s djecom", ovako glasi jedna od propagadnih poruka, kojima brojne turističke agencije iz regiona pozivaju zainteresovane da ljetnji odmor provedu u Albaniji.

Albanija postaje sve više interesantnija kao destinacija za odmor. Upravo u ovakvoj ekspanziji albanskog turizma, Budva, a i Crna Gora mora još agresivnije da nastupa na regionalnom i evropskom tržištu. Najave nadležnih, kako iz lokalne To, tako i Nacionalne turističke organizacije, su da će kampanja ove godine biti još agresivnija. Vidjećemo u mjesecima koji dolaze

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti