ART karavan u Porto Montenegru

Pan-artistkinja IC Putinčanin kreće sa jadranske obale u godišnju avanturu po Evropi u potragu za selfie poezijom. Karavan kreće iz Tivta, gdje će se i vratiti nakon godinu dana, preko Beograda, Beča, Štutgarta, Ciriha... Interaktivna izložba u režiji umjetnice je zakazana za 28. septembrar u 20:00h u Zbirci pomorskog nasljeđa – ovaj kick-off događaj, koji će biti prava slika PM filozofije A life less ordinary – događaj pun nesvakidašnjih ljudi, vina i razonode.

IC će posjetiocima prikazati svoj pogled na selfie, na fenomen star koliko i sama civilizacija. Današnji selfie su rezultat instant emocija ljudi, treptaja samorefleksije, čija se učestalost ponavljanja može porediti sa dnevnom potrošnjom cigareta prosječnog pušača. Iz fascinacije takvom selfie-ekonomijom kod umjetnice se rodio poriv da prekine tu nedodirljivu liniju intime čovjek–telefon i da je svojim umjetničkim činom pretvori u trougao – da izabrani selfie preinači u trajnu slikarsku formu i da ga tako spasi od digitalne prolaznosti. Dovoljan je samo jedan pogled, a ostalo će inscenirati ona. Iznenadite se!

Za mene pravo ogledalo duše je ona instant emocija koja prethodi odlučujeće selfie pucnju, ističe autorka izložbe.

Za IC je nedovoljno reći da je arhitekta, iako njena biografija od preko 70 projekata je pozicionira u sami vrh scene. IC je na prvom mjestu vizionar koji svako djelo izvede u svim fazama i detaljima. Istorija takve raritete naziva Gesamtkunstwerk umjetnicima, kreatorima koji stvaraju zaokružena, sveobuhvatna umjetnička djela namijenjena svim čulima. Međutim, za IC djelo biva „gotovo“ tek nakon samo-interpretacije, svojevrsne selfie-kritike. Posjetioci Karavana će moći da vide i ponesu sa sobom dio tih interpretacija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti