Besplatan program podrške za mala i srednja preduzeća

Malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori na raspolaganju je besplatan program mentorstva koji sprovodi Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore u saradnji sa Vladom Japana preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA.

Rok za prijavu svih zaintersovanih preduzeća je 04.06.2015.

 

Ovaj program je u 2014. godini već sproveden u Crnoj Gori, a firme koje su koristile mentoring ocjenile su program kao veoma korisnim za unaprijeđenje svog poslovanja. Zahvaljujući ovoj usluzi firme ostvaruju u prosjeku 10% povećanja prodaje, profita i broja zaposlenih.

Mentori su sertifikovani od strane Japanske agencije za međ­unarodnu saradnju. Pored toga što imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, mentori su praktično i teorijski obučeni u pružanju mentorskih usluga, uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana. Mentoring usluga se pruža kroz mentorski proces, tokom najmanje 50 sati podrške mentora za korisnika, što se sastoji od oko 10 posjeta.

Prijava za besplatan mentoring program je jednostavna i sastoji se iz 3 koraka:

Potrebno je preuzeti i popuniti obrazac prijave sa sajta www.nasme.me
Prikupiti dokumentaciju (do 2 dokumenta)
Poslati prijavu i dokumenta poštom ili dostaviti lično u Direkciju
Pravo učešća na Javnom pozivu imaju registrovana mikro i mala preduzeća, kao i preduzetnici, koja:

• imaju sjedište na teritoriji Podgorice, Bara, Budve, Cetinja, Nikšica i Bijelog Polja

• posluju 100 % u privatnom vlasništvu,

• posluju najmanje 2 godine,

• nijesu imala gubitke u poslovanju u posljednje dvije godine,

• ne obavljaju djelatnost u okviru vojne industrije, ne organizuju igre na sreću/lutriju, ne bave se proizvodnjom duvana i alkoholnih pića.

Za dodatne informacije možete se obratiti pozivom na br. +382 20 406 316, +382 20 406 321 ili putem elektronske pošte na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Rimski trg 46, 81000 Podgorica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti