Besplatno pružanje podrške đacima pri ovogodišnjem elektronskom upisu u škole

Nacionalna mreža ICEDA koju trenutno čini pet organizacija civilnog društva (NVO 35mm, NVO Rom – Koračajte sa nama Phiren Amenca, NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa NVO NEST, i NVO Super) u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Crne Gore i Kancelariom za mlade Budva organizuje akciju podrške đacima pri ovogodišnjem elektronskom upisu u školu.

Navedene organizacije će podršku pružiti na sledeći način: 

 • U subotu, 26.06. u 14h u vidu webinara tokom kojeg ćemo đake i/ili zainteresovane roditelje uputiti na korisne besplatne alatke koje se mogu instalirati na mobilnom telefonu, i na računaru, i kako ih upotrijebiti, kao na primjer aplikacije za skeniranje dokumenata. 
 • Od početka upisa, 28.06.2021, zaključno sa 1. julom koji je i poslednji dan upisa u školu besplatnu podršku tokom upisa moguće je ostvariti u prostorijama e-centara koji se nalaze u Podgorici (Prostorije coworking NEST, Cetinjski put BB), Budvi (Kancelarija za mlade, koja se nalazi na 5. spratu TQ plaze, ulaz iz garaže) i u prostorijama e-centra u Pljevljima gdje će koordinatori centara i volonteri biti na raspolaganju zainteresovanim đacima i/ili roditeljima i pomoći im tokom popunjavanja elektronske prijave za upis, uz napomenu da bi đaci i/ili roditelji trebalo sami da prikupe dokumentaciju neophodnu za upis u odnosu na školu za koju se konkuriše. 
 • Podršku je takođe moguće dobiti i putem maila e-centara:
  E-centar ‘’E-services 4me’’: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  E-centar ‘’Digitalna učionica’’: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  E-centar ‘’Super’’: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  NVO 35mm: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  Unija srednjoškolaca Crne Gore: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  Kancelarija za mlade Budva: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kako bi učestvovali na webinar potrebno je da svoje prisustvo potvrdite popunjavanjem formulara: https://forms.gle/C7nxsrwxyQ5gVdPh9 kako bi dobili pristupni link. 

A svi koji su zainteresovani za dobijanje podrške trebali bi najaviti svoj dolazak tako što će popuniti formular: https://forms.gle/i6bnBqgTPnnT3wo7A i naznačiti grad. 

Nacionalna mreža ICEDA formirana je u okviru projekta ‘’Povećanje građanskog angažmana na polju Digitalne agende – ICEDA’’ koji finansira Evropska unija a dijelom kofinansira Ministarstvo javne uprave digitalnog društva i medija, i dio je istoimene regionalne mreže.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti