Budva će naplaćivati izletničku taksu za turiste koji posjećuju Stari grad

Vlada Crne Gore na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku o uvođenju izletničke takse koja će se u iznosu od jedan euro naplaćivati turistima, koji u okviru izletničkih grupa , posredstvom turističkih agencija, posjećuju Stari grad u Budvi. 

Prihod će ići Turističkoj organizaciji Budve i koristiće se za podsticanje, organizovanje i realizaciju promotivnih aktivnostiu u cilju stvaranja svih potrebnih preduslova za zaštitu i unapređenje prirodnih i kulturno- istorijskih vrijendosti , običaja i obezbjeđenja opštih uslova za kvalitetan i ravnomjeran prihvat i boravak turista na području Budve

 

Foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti