Budvanska Imobilia završava luksuzni hotelski kompleks Jadran u Perastu

Palata Smekja u Perastu, luksuzni dio budućeg hotelskog kompleksa „Jadran“ sa pet zvijezdica, primiće prve goste u maju.


Insvetitor , budvanska kompanija „Imobilia“, biznismena Branka Ćupića, intezivno privodi kraju radove na ovom dijelu hotelskog kompleksa , a "Primorske novine" donose fotografije već uredjenih soba unutar ove palate.


Podsjećamo, budvanska firma je još prije 11 godina je postala vlasnik kompleksa “Jadran Perast”, kupovinom akcija na državnom tenderu, zadovoljivši tako sve zahtjeve države u pogledu budućnosti ovog objekta.

 


Kompanija se obavezala da će sadašnji kompleks, koji čine Palata Smekja i nova zgrada napravljena krajem prošlog vijeka u vrijeme ekspanzije proizvodnje u ovdašnjoj fabrici konfekcije, u potpunosti rekostruisati, arhitekturu fabričke hale uskladiti sa izgledom fasada peraških zgrada i na tom mjestu napraviti hotel sa pet zvjezdica.


Riječ je o hotelskom kompleksu sa 150 luksuznih soba i apartmana na samoj obali mora, naspram ostrva Sveti Đorđije i Gospa od Škrpjela. U ovom trenutku Palata Smekja je u završnoj fazi rekonstrukcije, dok se na ostalom dijelu izvode intezivni radovi.
Izgradnjom , kako tvrde, ne narušavaju izgled Perasta niti njegovu kulturno istorijsku baštinu, ali će realizacijom investicije uspjeti da i domicilnom stanovništvu poboljšaju kvalitet života kakav zaslužuju.


Menadžment nad „Jadranom“ vršiće, kao što je to u svim dosadašnjim projektima koje realizuje kompnija Imobilia Brana Ćupića, španska hotelska grupa Iberostar.


Iberostar već više od osma godina upravlja i bečićkim hotelom „ Belvi“, koji je rekonstruisala , dogradila i potpuno ataptitrala „Imobilia“, u šta je uloženo više od 50 miliona eura. Takođe , Iberostar grupa upravljaće i projektom koje budvanska kompnija realizuje na Njivicama, gdje gradi hotelski kompleks Riviera.

Španci posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta. Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa

 

   VEZANO: Deset ideja za dizajn apartmana koji su zastareli

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti