Budvanski urbanizam i dalje ne izdaje UT uslove

Budvanski Sekretarijat za urbanizam i dalje ne izdaje urbanističko tehničke uslove, poa sugrađani moraju za ovaj ključni dokument u proceduri dobijanja zelenog svjetla za gradnju da idu u Podgoricu. Iako je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović najavio da će Budva ponovo početi da izdaje UT uslove, opštinska služba to još ne čini.

Nakon što je prethodna gradska administracija uputila dopis resornom ministarstvu da više ne može da izdaje UT uslove, jer i po novom zakonu to nije u njenoj nadležnosti, već ministarstva, ali i da nema dovoljno kadrova, već da je potrebno upošljavanja novih službenika, aktuelna gradska uprava zatražila je da joj se odzvoli da ponovo počne sa izdavanjem UT uslova.


IZ Ministarstva su pristali da B se budvanskom sekretarijatu ponovo dozvoli izdavanje UT uslova, zaključen i sporazum, ali ova služba još nije ppočela da obavlja ovaj posao.

 

 

foto: Aleksandar Aleksić

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti