Crna Gora izabrana u osam najboljih MICE destinacija

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavlja svoju turističku ponudu na najvećem specijalizovanom sajmu kongresne industrije u Frankfurtu.

Prema godišnjem izvještaju „PRO SKY“- njemačke međunarodne korporacije specijalizovane za ocjenu destinacije u dijelu MICE (meeting incentive, kongress, events) turizma, a na osnovu ocjene 450 evropskih profesionalaca iz kongresne industrije, Crna Gora našla se među osam najboljih MICE destinacija za 2019. Godinu. Tim povodom, tokom sajma uručena je nagrada „PRO SKY DESTINATION AWARD 2019“.

Interesovanje za Crnu Goru u ovom segmentu ponude iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast. Na osnovu do sada organizovanih i ugovorenih događaja do kraja godine očekuje se porast ne manji od 10% u odnosu na prethodnu godinu.

 

 

 

Tokom tri dana ovog sajma na štandu Crne Gore održano je preko stotinu sastanaka sa organizatorima dogadjaja sa emitivnih tržišta Njemačke, Rusije, Poljske, Velike Brtanije, Francuske, Amerike i dr. na kojima je predstavljena ponuda destinacije i mogućnosti za organizaciju dogadjaja u Crnoj Gori.

„IMEX“, jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i incentive (motivacionih) putovanja, održava se od 21. do 23. maja 2019. godine u Frankfurtu. Sajam je okupio oko 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga 3.500 izlagača iz 160 zemalja. Većina zainteresovanih hosted buyera(kupaca) MICE događaja, prisutnih na ovome sajmu su sa tržišta Njemačke, SAD, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Skandinavskih zemalja i dr.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu prezentovali su i Lokalna turistička organizacije Budve, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Avala Resort and Villas, hotel Lazure Hotel & Marina, The Chedi Lustica bay, agencije Montenegro tourist service, Explorer i Montenegro In Style.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti