Crna Gora pristupačnija alternativa Dubrovniku, po ocjeni proslavljenog britanskog putopisca

Kao rezultat studijske posjete novinara iz Velike Britanije, koju je podržala Nacionalna turistička organizacija, objavljen je članak u britanskom mediju Inews u kojem se ističe Crna Gora kao izuzetno atraktivna destinacija koja nudi odličan odnos cijene i kvaliteta, posebno u poređenju sa susjednom Hrvatskom.

Andrew Eames, višestruko nagrađivani britanski putopisac koji piše za mnoge britanske medije, je u periodu od 22. do 25. aprila imao priliku da se upozna sa turističkom ponudom Crne Gore. U članku za portal Inews detaljno je opisao svoje iskustvo u Kotoru, naglašavajući prirodne ljepote, kulturno-istorijske znamenitosti i pristupačne cijene.

„Kotor je više od 1 000 godina označen kao 'vazdušna banja': Dio oko UNESCO zaštićenog područja prekriven je biljem koje ima endemična ljekovita svojstva – korisnim za alergije i sve vrste respiratornih problema. Takođe je prilično prijatno za oko. Iz svoje sobe sam gledao Perast, naselje pored vode sa venecijanskim vilama, i posmatrao zalazak sunca na suprotnoj obali. Veličanstvene planine okružuju cijeli zaliv, izdižući se do 900 metara nadmorske visine“, piše u tekstu.

Hyatt Regency Kotor Bay Resort pružio je Eamesu luksuzno iskustvo po znatno povoljnijoj cijeni od sličnih hotela u Dubrovniku.

Pored povoljne cijene smještaja, hrane i aktivnosti u poređenju sa Dubrovnikom, britanski novinar je istakao i prirodne ljepote u Kotoru. Imao je priliku da obiđe dva ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, kao i tvrđavu Sveti Ivan za koju kaže da je zahtjevan uspon nagrađen veličanstvenim pogledom na čitav zaliv.

Imajući u vidu da štampana verzija ovog medija dostiže oko 130 hiljada čitalaca i da portal dostiže preko 8 miliona čitalaca, očekuje se da će članak privući veliku pažnju. Ovaj članak dodatno osnažuje poziciju Crne Gore na tržištu Velike Britanije, promovišući je kao destinaciju koja pruža nezaboravni odmor za svačiji džep.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti