Danas sastanak odbora povjerenika

Odbor povjerenika danas će održati prvi sastanak, koji će biti, kako je potvrdjeno Primorskim novinama u prostorijama Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Povjerenici su juče u skupštinskoj sali Opštine Budva održali neformalni sastanak. Podsjećamo Vlada je u četvrtak raspustila Skupštinu opštine Budve, nakon što ni pored upozorenja nije zasijedala, te imenovala odbor povjerenika. Kako je saopšteno funkcionisanja Skupštine opštine Budva, do njenog konstituisanja, vršiće Odbor povjerenika, u sastavu:

Sonja Vukićević, dipl. mašinski inženjer, građanka Budve,
Miško Rađenović, dr docent u turizmu, građanin Budve,
Saša Unčanin, zaposleni u lokalnoj administraciji,
Snežana Mugoša, predstavnica Ministarstva finansija i socijalnog staranja,
Radmila Lainović, predstavnica Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Tri člana Odbora povjerenika izabrana su sa lokalnog nivoa, od čega su dvoje građani Budve, a jedan član je zaposlen u lokalnoj administraciji, dok su ispred Vlade Crne Gore imenovane dvije članice koje se u svom profesionalnom radu i okviru svojih nadležnosti bave sistemom i pitanjima lokalne samouprave. Predsjednik Crne Gore Milo Djukanović raspisao je za 5. jun prijevremene lokalne izbore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti