Deset ideja za dizajn apartmana koji su zastareli

Mnoge komplikovane konstrukcije unutrašnjih enterijera od gipsa su potpuno izašle iz trebnda za apartmanske smještaje. Ono što jeste trend je jednostavnosti i eko materijali.
Evo kratke liste, koja vam može pomoći u procjeni da li je dizajn koji ste smislili za renoviranje u trendu ili ne:

Gipsani plafoni

Prema većini dizajnera, nešto što je bilo hit dvijehiljaditih - gipsani plafoni sa svjetlima su stilski prevaziđeni. Danas, umjesto složene konstrukcije, ubodnih svjetala i gipsanih detalja, moderno je ostaviti plafon što jednostavnijim mogućim.
Svjetla u bojama takođe nisu u trendu, iako su bila ključne u dizajnerskim rješenjima.


Lukovi i vještački zidovi-police

Lukovi i vještački zidovi-police su sledeći na spisku iz razloga što obično ničemu ne koriste, a zauzimaju dosta prostora. Ovo naročito važi u malim apartmanima. Dizajneri sada praktikuju da ostave prolaze bez vrata i definitivno bez pregrada. Možete koristiti tanke konstrukcije od prirodnih materijala da podjelite prostor, poput tankih drvenih panela, npr.


Namještaj duž zidova

Umjesto velikih ormara i masivnih komada namještaja, dizajneri preporučuju korištenje manjih komada.


Foto tapete - nikako

Bez obzira koliko foto tapeta može izgledati atraktivno, jako se preporučuje da se ne koriste. Umjesto slike šume ili mora, preporučuju se dekorativne tapete, drveni paneli ili pločice.

 

Američki plakari i klizna vrata

Jednostavnost je trend, i zbog toga dizajneri preporučuju da ipak naručite ormare sa običnim vratima.

 

Masivni setovi namještaja

Krevet sa povezanim noćnim stolićima, dvosjed, trosjed i fotelja u istom stilu nisu preporučljivi, već traženje namještaja razičitih setova ili presvlačenje istog u različite boje.


Tapetiranje cijele prostorije

Pravljenje jednog zida drugačijim je trenutni trend. Obično je to zid koji prvo ugledamo pri ulasku u prostoriju.


Tuševi

Zatvorene tuš kabine kao kapsule nisu više trend - ukoliko mogućnosti dozvoljavaju, jednostavni stakleni panel sa dobrom odvodnom kanalicom bi bio idealan


Stolovi za kompjuter

Veliki stolovi za kompjuter su stav prošlosti. Sve što vam treba su male police sa stolicom i eventualnim zatvorenim poličicama.

 

Tradicionalni trpezarijski namještaj za ručavanje

Današnji trend je da se koriste komforni stolovi i stolice niže visine, jer dozvoljavaju lakše serviranje.

 

Apartman kako za život, tako i za izdavanje je mjesto gdje osoba treba da se osjeća udobno. Koje god dekoracije da stavite, najbitnije je da pomažu u postizanju tog osjećaja.
Šta bi vi predložili da unaprijedite prostor, podijelite kroz komentare na našoj fb stranici.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti