Divlje građevine treba da pričekaju na legalizaciju

Divlje građevine treba da pričekaju na legalizaciju

Sve one kuće, zgrade, koje su izgrađene mimo važećih detaljnih urbanističkih planova, neće još moći biti legalizovane, dok ne bude donijet Zakon o legalizaciji.

Upravo takvih građevina na budvanskoj rivijeri ima na stotine, jer su u protekle dvije decenije, mnogi iskoristili period burnih dešavanja na ovim prostorima, izostanka zakonskih okvira, da izgrade svoje kuće, ili zgrade. Na žalost, za mnoge od takvih građevina nijesu izmirene komunalije, i upravo Opština je u fazi pravljenja registara nelegalnih objekata.

 

"Objekti koji su izgrađeni mimo važećih planova detaljne razrade, moći će da se legalizuju tek nakon donošenja Zakona o legalizaciji, čija je priprema u toku pred resornim Ministarstvom održivog razvoja i turizma", navela je u pismenom odgovoru Danijela Marotić sekretarka Sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoj.

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti