Dodijeljene nagrade za najbolje likovne radove na temu “Jesen na selu” Dušan Pejović najbolji u kategoriji prvi razred

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je u KIC “Budo Tomović”  svečanu dodjelu nagrada i otvaranje izložbe likovnih radova na temu “Jesen na selu”.

Za najbolji likovni rad, u kategoriji peti razred, izabran je rad Nikoline Radan, čiji je mentor Suzana Banković, Osnovna škola “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog, dok je u kategoriji četvrti razred, izabran rad Davida Stojanovića, čiji je mentor Melanija Gledić, Osnovna škola “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja.

U kategoriji treći razred izabran je rad Dunje Lacmanović, čiji je mentor Nada Klikovac, Osnovna škola “Oktoih” iz Podgorice.

Za najbolji likovni rad, u kategoriji drugi razred, izabran je rad Valentine Stipić, čiji je mentor Danijela Milić, Osnovna škola „ Savo Pejanović“ iz Podgorice, dok je rad Dušana Pejovića čiji je mentor Sanja Joksimović, Osnovna škola „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve, izabran za najbolji u kategoriji prvi razred.

Direktorica NTO Crne Gore Ana Tripković Marković, koja je uručila nagrade mališanima, zahvalila je svima koji su učestvovali u nagradanoj igri, a najprije  najmlađima, koji su, kazala je,  ujedno budući ambasadori prirodnih ljepota Crne Gore. Ideja konkursa bila je da ih podstaknemo da kroz likovni izraz prikažu ono najljepše u Crnoj Gori”, poručila je Tripković Marković.

Ona je rekla da je drugi cilj bio promocija ruralnog dijela Crne Gore i ponude za ovaj vid turizma.

“Pristiglo je oko 1400 likovnih radova  koji su pokazali veliku kreativnost djece. Ujedno sam zahvalna mentorima i roditeljima djece koji su omogućili da ti radovi budu danas ovdje. Zahvalna sam i timu NTOCG”, kazala je Tripković Marković.

Ovo je, kako je poručila, motiv da se nastavi sa ovakvim i sličnim akcijama.

Žiri, u sastavu docent Maja Šofranac, prodekan za međunardnu saradnju na Fakultetu likovnih umjetnosti, Dragan Berilažić, prosvjetni nadzornik za likovnu kulturu u Zavodu za školstvo i Ljiljana Čukić, menadžerka u NTO donio je odluku o pobjednicima konkursa.

Čukić je kazala da su izuzetno zadovoljni na ovolikom velikom odzivu učenika i škola.

“Imali smo jedan težak zadatak, težak u smislu toliko radova pogledati i biti objektivan, a opet je bilo zadovoljstvo da saznamo da Crna Gora ima toliko talentovane djece”, poručila je Čukić.

Ona napominje da su u NTO razmišljali da seoska domaćinstva treba predstaviti na samo turistima koji dođu sa strane, već i domicilnom stanovništvu.

Konkurs “Jesen na selu”, koji je namjenjen učenicima osnovnih škola od prvog do petog razreda, organizovali su Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta.

U sklopu svečane dodjele nagrada u Izložbenom holu KIC “Budo Tomović” otvorena je izložba “Jesen na selu” na kojoj je izloženo preko 100 radova za koje je stručni žiri procijenio da zavređuju pažnju. Izložba će biti otvorena do 10. oktobra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti