Dodjela nagrada i otvaranje izložbe likovnih radova na temu „Jesen na selu“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta organizovala je tokom septembra konkurs za najbolji likovni rad na temu “Jesen na selu”, namijenjen učenicima osnovnih škola od I-V razreda.

Cilj konkursa bio je da se djeca podstaknu na umjetnički izraz i da oslikaju prirodne ljepote ruralnih područja Crne Gore.

Žiri, koji su činili predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Fakulteta likovnih umjetnosti, od pristiglih 1. 400 radova izabrali su pet najboljih radova, odnosno po jedan nagrađeni likovni rad za svaku kategoriju - razred.

Svečana dodjela nagrada i otvaranje izložbe “Jesen na selu”  gdje će biti izloženo i oko 100 radova za koje je žiri procjenio da zavređuju pažnju, biće upriličeni u petak, 8.oktobra u 12 sati, u Izložbenom holu KIC “Budo Tomović''.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti