Fešta od smokava

Fešta od smokava

Tradicionalna manifestacija "Fešta od smokava" u organizaciji Spomen doma Reževići i Turističke organizacije Budve biće održana u subotu u J.U. "Spomen dom Reževići" sa početkom u 16 časova.

Festival prije svega ima za cilj očuvanje tradicije uzgoja i korišćenja ploda smokve u pripremi različitih delicija, promovišući ujedno lokalnu kulturu ovog podneblja i tradicionalne recepte.

Na ovogodišnjem festivalu će se pored svježih smokava i prepoznatljivih smokvenjaka, naći i veliki broj poslastica: džemova, kolača, ukusnih jela kao i različite vrste rakija, pripremljenih od strane najiskusnijih kuvara, ali i naših domaćica koje vjerno čuvaju stare recepte. Naravno, ponudu će dodatno ukrasiti tradicionalne poslastice priganice, fugace, patišpanj i ruštule.

 

Kako bi dodatno obogatili program festivala, posjetioci mogu očekivati i kulturno-muzički program. Nastupaće klapa Škuribanda.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti