Festival svjetlosti u Kotoru 25. i 26. juna

Kulturni centar ,,Nikola Đurković’’ – Gradska galerija Kotor, priprema međunarodnu likovnu manifestaciju – IV Festival svjetlosti “Zasjaće palaci’’, i to  25. i 26. juna na bedemu pored Vrata od mora, na Pjaci od kina i na Pjaci od brašna, sa početkom u 21.30 sat, piše Bokanews.

Festival je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada i bedeme Starog grada. U toku dvije večeri trajanja festivala, na Pjaci od kina i Pjaci od brašna će biti projektovano po 9 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se po 2 puta reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti. Za to vrijeme, na bedemu pored Vrata od mora će biti projektovan cjelokupni večernji program.
Na isti način će se relizovati program obije večeri, ali naravno sa drugom grupom umjetnika.

Na IV Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci ’’ učestvuje 35 umjetnika iz: Bjelorusije,Ukrajine, Rusije, Meksika, Francuske, Italije, Amerike, Bugarske, Srbije, Makedonije, BIH i, naravno, Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti