Prevarila za 30 hiljada eura, a uhvatili sedam osoba u nelegalnom prelazu granice

Prevarila za 30 hiljada eura

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Tivat podnijeli su danas, 04. novembra 2013. godine, krivičnu prijavu protiv N.S. (50), rođene na Cetinju, sa prebivalištem u Tivtu, zbog osnovane sumnje da je, na štetu V.V. iz Tivta, počinila krivično djelo prevara, kojim je ovo lice oštetila za iznos od 30.000 eura.

 

Osnovano se sumnja da je N.S. od V.V. prvo u decembru 2011. godine uzela na pozajmicu 20.000 eura, sa rokom vraćanja od najkasnije 15 dana, a potom u januaru 2012. godine još 10.000 eura, uz obećanje da će pozajmicu u cjelosti vratiti u roku od mjesec dana s obzirom da prvi rok nije ispoštovala.

Sumnja se da je N.S. lažnim prikazivanjem činjenica – da joj pozajmljeni novac treba kako bi položila, a potom povećala depozit kod komercijalne banke, u svrhu realizovanja kredita u mnogo većem iznosu, radi pokretanja sopstvenog biznisa – otvaranja poslastičarnice, dovela i održavala u zabludi V.V, čime ju je navela da joj na štetu svoje imovine preda ukupno 30.000 eura, u kom iznosu je osumnjičena ostvarila protivpravnu imovinsku korist.

Oštećena V.V. je, kako je navela u prijavi koju je juče podnijela OB Tivat, u periodu od januara do oktobra 2012. godine, u više navrata kontaktirala N.S, koja joj je svo vrijeme obećavala da će pozajmicu vratiti, što nije učinila već se odselila iz mjesta prebivališta, nakon čega je V.V. odlučila da se obrati policijskim službenicima.

Krivična prijava protiv N.S. podnijeta je u redovnom postupku, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na njenom pronalasku.

 

Uhvatili sedam osoba u nelegalnom prelazu granice

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su otkrili i spriječili nezakoniti prelazak granice sedam lica, od čega je jedno lice, kako se sumnja, imalo namjeru da, zajedno sa tri saučesnika, prokrijumčari šest lica preko granice Crne Gore u Hrvatsku i dalje, ka zemljama Evropske unije.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su, s tim u vezi, lišili slobode četiri lica – F.L. (52), R.H. (51), N.K. (51) i B.Z. (55), državljane Kosova, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Naime, službenici OGB Herceg Novi su, postupajući na osnovu operativnih informacija, ovu aktivnost izveli 02. novembra 2013. godine, oko 09,00 časova, u selu Malta, koje se nalazi u blizini granične linije sa Republikom Hrvatskom.

Osnovano se sumnja da su F.L, R.H, N.K. i B.Z, radi nedozvoljenog prebacivanja preko državne granice, u Uroševcu na Kosovu u dva vozila primili šest kosovskih državljana – E.N, A.N, M.N, N.P, Dž.R. i Z.C, u namjeri da ih uz novčanu nadoknadu prokrijumčare do zemalja Evropske unije.

Sumnja se da su E.N. i A.N, prije ulaska u vozilo kojim je upravljao B.Z a u kojem se kao suvozač nalazio F.L, B.Z. predali 1.000 eura, kako bi njih dvoje i M.N. prokrijumčario u Francusku, gdje je trebalo da mu predaju ostatak od 3.000 eura. N.P, Dž.R. i Z.C. su, sumnja se, ušli u vozilo u kojem su vozač i suvoozač bili R.H. i N.K, kojima su predali 500 eura, dok je ostatak od 1.500 eura trebalo da im predaju po dolasku u Francusku, odnosno Njemačku.

Oni su, kako se sumnja, iz Kosova ušli u Republiku Albaniju, a potom u Crnu Grnu na legalan način, putujući u dva vozila, preko ZGP Sukobin, pri čemu su svi policijskim službenicima na uvid stavili važeće putne isprave.

Osumnjičeni su se sa licima koja su, kako se sumnja, imala namjeru da prokrijumčare potom dovezla blizu granice Crne Gore sa Hrvatskom, gdje su F.L. i ovih šest lica izašli iz vozila, dok su B.Z, R.H. i N.K. nastavili vozilima put.

Policijski službenici su pomenutog dana u selu Malta zatekli F.L. i navedenih šest lica, koji su se bili pješice zaputili šumskim putem, kako bi ilegalno prešli granicu sa Hrvatskom. Na drugoj strani granice je, sumnja se, trebalo da ih čekaju ostala tri osumnjičena, koja su po planu imala namjeru da prethodno pređu državnu granicu na zvaničnom graničnom prelazu sa dva vozila.

Policijski službenci CB Herceg Novi su priveli zatečena lica i lišili slobode F.L, dok su za ostala tri lica raspisali potragu, tako da su ona pronađena i lišena slobode od strane službenika OGB Bar, nakon čega su sprovedena u CB Herceg Novi.

Osumnjičeni F.L, R.H, N.K. i B.Z su, nakon kriminalističke obrade, uz krivičnu prijavu, na dalju nadležnost predati Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti