Inovacioni vaučeri za MMSP: 100.000 € za inovativne proizvode i poboljšanje konkurentnosti

Fond za inovacije Crne Gore počinje sa aktivnostima finansiranja inovacija kroz dodjelu bespovratnih grantova za inovacione vaučere, vrijednosti do 8.000 EUR. Javni poziv za dodjelu inovacionih vaučera objavljen je na sajtu Fonda (www.fondzainovacije.me) i biće otvoren do utroška opredijeljenih sredstava, a ukupan budžet za ovaj program podrške iznosi 100.000 EUR.

Inovacioni vaučeri su jednostavan, brz i efikasan finansijski podsticaj namijenjen mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) sa ciljem da se podigne nivo inovativnosti njihovih proizvoda i unaprijedi njihova konkurentnost na tržištu koristeći specijalizovane usluge licenciranih naučnoistraživačkih ustanova. Jednim vaučerom može se pokriti najviše 80% ukupnih troškova usluge koju pruža naučnoistraživačka ustanova i može iznositi maksimalno 8.000 EUR, dok je korisnik vaučera u obavezi da sufinansira preostali iznos ukupnih troškova usluge.

Na Javni poziv mogu se prijaviti MMSP sa sjedištem u Crnoj Gori i u većinskom privatnom vlasništvu, pri čemu udio vlasništva velikog privrednog društva ne smije biti veći od 10%. Prijava za vaučer podnosi se u elektronskom obliku putem portala Fonda: www.programifonda.me.

Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda, saopštila je: „Cilj ovog Programa jeste da finansijski podstaknemo privatna mikro, mala i srednja preduzeća na saradnju sa naučnoistraživačkim ustanovama, kako bi svoje poslovanje i proizvode učinili konkurentnijim na tržištu. Prijavljivanje za ovaj program je brzo i jednostavno, a na našem sajtu se nalaze sve neophodne informacije za taj proces. Pozivamo vas da se prijavite, da testirate i otkrijete šta se sve može postići kada se nauka udruži sa privredom.“

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti