Inspekcije Uprave juče pojačano kontrolisale ugostiteljske objekte i fudbalske utakmice

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u svim opštinama u Crnoj Gori, uz asistenciju pripadnika Uprave policije.

Kontrole su vršene sa posebnim akcentom na poštovanje sprovođenja epidemioloških mjera kao i ograničenja upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima. Tom prilikom kontrolisano je ukupno 139 ugostiteljkih objekata i utvrđene su tri nepravilnosti za koje je podnešen jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i jedna krivična prijava.
"Inspekcija za sport, uz asistenciju pripadnika Uprave policije takođe je u srijedu sprovela akciju obilaska fudbalskih utakmica koje su se odigrale u  okviru Kupa Crne Gore u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu. Kontrole su vršene sa akcentom na to da li postoji lice koje prati kontrolisanje mjera i posjedovanje covid potvrda, da li je kapacitet stadiona popunjen u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i da li je obezbijeđena propisana distanca između gledalaca. Za sve eventualne nepravilnosti subjekti će se kažnjavati u skladu sa važećim odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
Napominjemo da inspektori za sport Uprave za inspekcijske poslove nastavljaju akcijske kontrole i u nedjelju kada će se odigrati zakazane utakmice u najavljenim terminima. Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavljaju organizovane akcijske kontrole i za dane vikenda (petak veče 26.11.2021. i subota veče 27.11. 2021.g), posebno na teritoriji opština Podgorica, Nikšić, Tivat i Budva. U okviru pojačanog nadzora kontrolisaće se kako ugostitesljki objekti tako i tržni centri, prodajni objekti i svi drugi objekti u kojima tržišna inspekcija ima nadležnost za postupanje. Kontrolama će se obuhvatiti kako poštovanje epidemioloških mjera u navedenim objektima, tako i poštovanje odredaba Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. Takođe, imajući u vidu najavljeno održavanje modnih revija "Fashion Week Montenegro" i ovi događaji će biti predmet nadzora naših inspekcij", navodi se u saopštenju PR služba Uprave za inspekcisjke poslove

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti