Skandal: Zbog nerazumijevanja opštinske komisije za sport, otkazana škola za plivanje djece za smetnjama u razvoju

Skandal: Zbog nerazumijevanja opštinske komisije za sport, otkazana škola za plivanje djece za smetnjama u razvoju 

 

Urban: Dodijelili su nam čitavih hiljadu eura

 

  Plivački klub osoba s invaliditetom ,,BUDVA” obavijestio je juče roditelje djece sa smetnjama u razvoju iz Budve, Kotora, Tivta i Cetinja da nije u mogućnosti da realizuje „Školu plivanja”, za koju je postojalo veliko interesovanje, zbog, kako je navedeno, nerazumijevanja članova Komisije za raspodjelu sredstava za SPORT iz budžeta opštine Budva.

Predsjednik Uprave kluba Ante Urban naveo je da ni članovi našeg Kluba neće moći da nastave redovne treninge, iako su oni predviđeni Planom rada Kluba za 2013. godinu.

“Očigledno je da članovi Komisije nijesu prepoznali značaj koji plivanje ima za osobe s invaliditetom, jer su Plivačkom klubu osoba s invaliditetom “BUDVA”  dodijelili čitavih 1.000€. Podsjećamo da je iz budžeta opštine Budva za raspodjelu sredstava za sport izdvojeno 1.330.000 €. Ovakav odnos prema osobama s invaliditetom smatramo uvredljivim. Ne želimo da budemo dio licemjerne odluke, koja, sa jedne strane, našem Klubu dodjeljuje sredstva, a sa druge strane, dodijeljena sredstva ne mogu omogućiti realizaciju predviđenih aktivnosti”, kazao je Urban.

  On je kazao da je zbog toga je Uprava Kluba na sastanku, koji je održan 31.jula, jednoglasno donijela odluku da Klub ne potpiše ugovor na iznos koji mu je dodijeljen”, istakao je Ante Urban.

“Izdvojićemo samo nekoliko podataka koji govore o značaju koji ima Plivački klub osoba s invaliditetom “Budva” i zašto, ni jednim našim postupkom, ne želimo da dovedemo u pitanje ugled koji ima kako među osobama s invaliditetom tako i u široj javnosti. Naš Klub je prvi plivački klub za osobe s invaliditetom u Crnoj Gori, osnovan 2008. godine.

Početkom ove godine uspjeli smo da nabavimo prvi bazenski lift za osobe s invaliditetom u Crnoj Gori. Sa ovim liftom gradski bazen u Budvi ima dobre uslove za sport i rekreaciju svih osoba s invaliditetom.           

U periodu od četiri godine aktivnog rada, naš član Ilija Tadić, 13-godišnji dječak, do sada je osvojio: 22 zlatne, 12 srebrnih i 14 bronzanih medalja, sve na međunarodnim turnirima i prvenstvima”, zaključio je Urban.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti