Izložba Mali format – slike, crteži, objekti – Izbor iz savremene crnogorske likovne scene

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” u budvanskom Starom gradu, večeras  u 21 čas biće otvorena izložba Mali format – slike, crteži, objekti – Izbor iz savremene crnogorske likovne scene.

Mali format – slike, crteži, objekti kolektivna je izložba akademskih umjetnika koja od svoje prve prezentacije 2009. godine ima misiju da doprinese afirmaciji i razumijevanju savremenog crnogorskog likovnog stvaralaštva. Shodno tome, na postavkama u Ljubišinoj rodnoj kući, svoje radove predstavljali su mnogobrojni domaći umjetnici, različitih generacija, poetika i načina izražavanja. Za ovogodišnje, dvanaesto izdanje, izbor umjetnika i radova uradio je, kao i do sada, kustos u Ustanovi Đorđije Bato Boljević, uz isticanje da se radi o jednom od mogućih pogleda na našu aktuelnu likovnu scenu. Prema njegovom konceptu, na izložbi su sa po jednim svojim recentnim radom prisutni sljedeći umjetnici: Vaso Nikčević, Sanja Raonić, Nada Kažić, Darko Mandić, Tijana Gordić, Ivana Stanić, Adin Rastoder, Sandra Đurbuzović, Exartist, Ivanka Vana Prelević, Darko Vučković, Marica Kuznjecov Boljević, Dijana Lazović, Željko Reljić, Milena Vukoslavović, Srđa Dragović, Stefan Bošković, Bojana Popović i Đorđije Bato Boljević.

Izložbu će otvoriti Dijana Lazović, likovna umjetnica iz Budve i jedna od učesnica izložbe.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti