Izložba Oblici i prostori umjetnika Stefana Boškovića u Budvi

Večeras u 20 časova u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ biće otvorena izložba umjetnika Stefana Boškovića pod nazivom „Oblici i prostori“. Na izložbi će biti predstavljeno petnaestak radova – slike i skulpture.

„Kroz svoj dosadašnji umjetničko-istaživački rad i građenje svog likovnog izraza, moj rad često je pratio određene antropološke fenomene, istraživajući čovjeka i njegovo unutrašnje, odnosno spoljašnje. Na taj način moj rad bavi se čovjekovom ličnošću, građenjem ličnosti od djetinjstva i igre, doba adolescencije i sazrijevanja, do doba zrelosti. Ovakvim socijalno-psihološkim sagledavanjem čovjekovog bića, rad se dublje bavi i materijalno-duhovnim odnosom. Putem svog likovnog izraza, u formi skulpture i slike, građenjem minimalističkih oblika i apstraktnih prostora provlače se određeni simboli uz intenzivnu i disonantnu paletu boja, čime se uglavnom ukazuje na neke čovjekove identitetske odrednice, kao i njegov odnos s prirodom i urbanom sredinom”, istakao je o svom radu umjetnik Stefan Bošković.

Stefan Bošković je rođen je 2. avgusta 1996. godine u Beranama. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Plavu. Na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju diplomirao je vajarstvo 2019. godine. Trenutno je na master studijama na istom fakultetu. Izlagao je na jednoj samostalnoj i petnaest grupnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu. Dobitnik je nagrade za najboljeg studenta na studentskom programu vajarastvo 2019. godine, kao I otkupne nagrade Univerziteta Crne Gore za istu godinu. Bio je učesnik internacionalne ljetnje akademije likovnih umjetnosti u Salcburgu (Austrija), u tri navrata učesnik na likovnoj Eko koloniji u Blidinju (BiH) u organizaciji Eko ZH udruženja, učesnik na IV vajarskoj radionici „IRON AND CASTING WORKSHOP, CASTING OF BRIDGES IN VIŠEGRAD AREA“ u Banskoj Bistrici (Slovačka). Studijski je boravio u Portugalu, na Fakultetu lijepih umjetnosti u Lisabonu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti