Izložba slika „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“ - Dijana Lazović

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu „Crvena komuna“ - galerija ,,Marko K.Gregovic" (Petrovac), u utorak 14. maja , sa početkom u 20 časova biće otvorena izložba slika umjetnice Dijane Lazović, pod nazivom „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“.

Kustos izložbe je mr Jasmina Lazović, a izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

... “Dijanine slike pored kompleksnih figuralnih predstava nijesu izgubile jasnoću i nemaju anegdotski karakter. Ikonografiju nemogućeg postigla je proćišćenim, jasnim elementima likovnog jezika. Prateći ritmove pokreta, ona objedinjuje oblike u koherentne forme u čijoj se likovnoj interpretaciji pušta mašti na volju do granice u kojima njena vizija ne gubi vezu sa stvarnošću.

Slikarski svijet Dijane Lazović sučeljavanjem Utopije i Stvarnosti metaforički ukazuje na sve veću potrebu savremenog društva za bliskošću, ljubavlju, prijateljstvom, sa kojima nas umjetnica suočava na nenemetljiv i suptilan način.”... - dio teksta koji prati katalog izložbe, autor istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

Dijana Lazović rođena je na Cetinju 23. marta 1984. godine. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Milanu (Italija) u klasi profesora Itala Bresana (Italo Bressan).

Pored brojnih samostalnih izložbi, učesnik je grupnih izložbi i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2015. godine.

Izložba će trajati od 14.maja (utorak) do 2.juna (nedelja) 2024.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti