Jedinstveni reciklažni centar za osam opština

Predstavnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i osam crnogorskih opština Nikšić, Budva, Kotor, Tivat, Šavnik, Plužine, Žabljak i Herceg Novi danas su u Nikšiću održali sastanak sa rukovodstvom Alba Grupe i firme Interseroh iz Austrije, koji se bave cirkularnom ekonomijom, sa posebnim akcentom na oblast upravljanja otpadom, a sve u cilju formiranja i izgradnje jedinstvenog reciklažnog centra kojim bi se riješio problem otpada u ovim opštinama.

"Problem otpada jedan je od gorućih problema sa kojim se suočavamo, a od izuzetnog nam je značaja njegovo rješavanje, posebno u svjetlu naše brže integracije u EU. Ono što su predložili iz austrijske kompanije zvuči obećavajuće, ali neophodno je da razmotrimo sve ponude, detalje, pravila i procedure, kao i da dobijemo saglasnost od opština, prije nego donesemo konačnu odluku", izjavio je Dušan Bugarin v.d.direktor Direktorata za ekologiju MEPPU-a.

Posjeta rukovodstva austrijskih firmi koje se bave cirkularnom ekonomijom, kako bi sagledali situaciju u Crnog Gori i predložili najbolje prakse i rješenja za problem otpada,
dogovorena je još krajem septembra. Tada se ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović sastao sa predsjednicima pomenutih osam opština upravo povodom dogovora o izgradnji regionalnog reciklažnog centra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti