KNJIGA POD FERAL IV (Mali festival regionalnih pisaca)

Četvrti festival regionalni pisaca “Knjiga pod feral“ počeće u četvrtak, 30. maja na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu u Budvi.

Festival će u 21h početi nastupom umjetnika koji živi i stvara na relaciji Nikšić – Beograd, Moriana Lagartije (Vladimira Kosića) koji će predstaviti svoj novi album, a koji je u svojstvu pisca bio gost prošlogodišnjeg festivala. U nastavku programa stihove uz performans govoriće nam Nataša Sardžoska iz Skoplja, a na kraju prve večeri budvanskoj publici predstaviće se svima poznat Aleksandar Radunović – Popaj.

Druge festivalske večeri, u petak, 31. maja sa početkom u 21 h predstaviće nam se Katarina Mitrović i Vudu Popaj (Radenko Stojanović) iz Beograda koji će predstaviti svoja nova književna ostvarenja, ali ćemo uživati i u muzičkom nastupu Vudu Popaja .

Završne festivalske večeri, u petak u isto vrijeme o književnosti ćemo razgovarati sa Vladanom Krečkovićem iz Beograda i Markom Tomašem iz Mostara, a potom, u muzičkom dijelu programa nastupiće Sanel Marić – Mara iz Mostara čime ćemo završiti festival regionalnih pisaca „Knjiga pod feral“ koji četvrtu godinu zaredom organizuje Narodna biblioteka Budve.

Moderatori programa biće urednik Festivala Đorđe V. Gregović i Stanka Stanojević.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti