Koje stvari ne smijete zaboraviti ponijeti ukoliko idete na ljetovanje s djecom

Ljetovanje s djecom može zvučati kao težak zadatak. Međutim, ukoliko spremni krenete na put, manje su šanse da ćete doživjeti neugodnosti tokom odmora.

Stavite najbitnije stvari u jedan ruksak kojeg ćete nositi u svakom trenutku.

Tu spadaju: papirologija (pasoš, karte, plan putovanja s detaljima o hotelu, rezervacije i slično), plišane igračke za djecu, novčanik, mobitel, punjač, adapter, lijekovi za vas i mališane, flasteri itd.

Napravite detaljnu listu stvari i zalijepite je na ulazna vrata kako biste mogli izvršiti provjeru prije nego što krenete.

Vakumske vreće za garderobu će uštediti prostor u koferu. Nemojte zaboraviti ponijeti vreću u koju ćete staviti prljavu odjeću.

Pored "osnovnog" ruksaka, ponesite i manju torbu u koju ćete staviti stvari koje vam također mogu zatrebati prilikom putovanja kako djeca ne bi bila nervozna:

Oprema za dojenčad

Flaša vode, grickalice, žvakaće gume

Slikovnice za djecu, papir za crtanje, bojice, karte i slično

Pidžame, četkice i pasta za zube

Dodatnu presvlaku za svako dijete

Slušalice, tablet i slično

Sve što vam ne treba na putu do odredišta spremite u kofer. Pazite da ne stavite previše stvari koje vam vjerovatno neće ni trebati. Nakon što završite sa pakovanjem kofera, još jednom razmislite da li biste nešto trebali izbaciti.

Lijekovi i prva pomoć: Ponesite lijekove protiv alergijskih reakcija, za želudac, ibuprofen, kremu protiv svraba, toplomjer, antiseptičku kremu, pincetu, iglu (koja će biti adekvatno upakovana), makaze za rezanje noktiju i termofor.

Odjeća: Spakujte ono u čemu će i vama i djeci biti udobno, a ostavite nakit i odjeću koja imaju sentimentalnu vrijednost. Ponesite veću količinu donjeg veša, čarapa i kupaćih kostima.

Pazite da se proizvodi ne prospu: Šampone, sapun i kreme za sunčanje spremite u vrećicu koja se može zatvoriti.

Ponesite i vrećicu u koju ćete odvojiti suvenire kako se ne bi slomili.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti