Kolaps sezone nastavljen i u oktobru

Da je ovo jedna od najgorih sezona u istoriji crnogorskog turizma, potvrđuje i najnoviji izvještaj Uprave za statistiku o broju dolazaka turista u oktobru.

"U Crnoj Gori u oktobru 2020. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 89,3% manje dolazaka turista u odnosu na oktobar
2019. godine. Broj ostvarenih noćenja manji je za 85,8% nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 60,2% ostvarili su strani, a 39,8% noćenja ostvarili su
domaći turisti. U prvih deset mjeseci 2020. godine ostvareno je 78,9% manje dolazaka i 80,2% manje noćenja turista nego u istom periodu prethodne godine. U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u oktobru 2020. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (73,1%), glavnom gradu (17,4%), ostalim turističkim mjestima i ostalim mjestima (5,7%) i planinskim mjestima (3,8%)", navodi se u izvještraju MONSTAT-a.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti