Komunalno preduzeće daje besplatno tezge na tržnici za za domaće proizvođače

Menadžment budvanskog Komunalnog preduzeća donijelo je odluku da svim domaćim proizvođačima omogući besplatne tezge na tržnici kod Autobuske stanice.

Kako je saopšteno cilj je podrška domaće proizodnje. Radna jedinica " Tržnica" gazduje tržnicom, koja, kako su naveli raspolaže sa 36 poslovnih objekata (po 9m2), 20 tezgi i parkingom.
"Na ovoj lokaciji građani mogu pronaći: voće i povrće, mliječne proizvode, domaće (suve) mesne proizvode, maslinovo i kantarionovo ulje, rakije i likere raznih vrsta. Tržnica posjeduje i dva objekta za prodaju garderobe, tri objekta za prodaju plastike i sitnih stvari za domaćinstvo. Nešto sa čime još raspolaže tržnica jesu tri zanatska objekta (ključar, obućar i šnajder). Takođe, želimo da podijelimo informaciju, da su za građane, sa teritorije opštine Budva, koji imaju isključivo svoje (domaće) proizvode, tezge za izlaganje tih proizvoda gratis. Inicijativa je pokrenuta, sa ciljem da podržimo proizvodnju
domaćih proizvoda", saopštili su iz Komunalnog preduzeća.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti