Kotor – uplovio prvi mega kruzer nakon pandemije

U kotorsku luku jutros je uplovio prvi kruzer “Viking Venus”, kompanije Viking Ocean Cruises, nakon godinu i po dana pauze, zbog pandemije koronavirusa.

Sa kruzerom je stiglo 172 turista, koje je pozdravila Gradska muzika Kotor. Dio putnika se odlučio za izlet autobusima i posjetu NP Lovćen, dok su dvije grupe ostale u Kotoru. Turiste su na ulaza u Stari grad pjesmom pozdravila klapa Incanto.

Kruzer “Viking Venus” dug je 228 metara, a kako je planirano isploviti će danas u 18 sati.

“Kotor će do kraja ove godine ostati redovna destinacija na njegovom itinereru, počev od prvog isplovljenja i očekujemo da će realizovati ukupno osam dolazaka”, saopštili su ranije iz AD “Luka Kotor”.

 

Izvor: bokanews.me

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti