Kupite pumpe, dio starog grada je potopljen

Mjesna zajednica „ Stari grad“ pozvala je predsajdnika OPštine Dragana Krapovića da lokalna uprava kupi nove pumpe, jer je Stari grad preksinoć zbog naleta plimnog talasa bio poplavljen.

„Zbog velike plime sinoć se podigla voda u Starom gradu na najnižoj koti na Kvatroštrade kod Doma SM Ljubiše za oko 20 centimetara. Dešava se to svake zime ali su večeras dvije pumpe koje se nalaze ispred lokala Regina otkazale pa je lokal poplavio“, upozorio je predsjednik Savjeta MZ „ Stari grad Slobodan Bobo Mitrović.


Mitrović je podsjetio da te dvije pumpe prihvataju svu kanalizaciju iz Starog grada i izbacuju je u šaht kod Mogrena odakle ide u gradsku kanalizaciju.
„Te se pumpe kvare po četiri puta godišnje i to redovno u sezoni i to godinama. Neophodno je hitno nabaviti Njemačke pumpe i imati rezervne dijelove. Svake godine kada se prijavljuju investicije MZ Stari grad prijavljuje pitanje Revizije kanalizacije Starog grada, da se poslije 35 godina pregleda i konstatuje stanje kanalizacije ali bezuspješno.Molim vas da intervenišete u ovom slučaju“, navodi se u pismu Mitrovića.

 

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti