Kvalitetan madrac = kvalitetan gost

Jeste li razmišljali da li su vaši gosti spremni sljedeće godine platiti višu cijenu za istu kategoriju sobe, ali s boljim krevetom, i udobnijim madracem?

 

Nedavno sam na jednom dvodnevnom putu odsjeo u sobi, u krevetu jer sam bio preumoran od svih obaveza na poslu i samog putovanja. Mali porodični hotel u Splitu toliko mi se dopao, ponajprije radi izuzetno udobnog kreveta i jastuka da i sada razmišljam da ponovo odem na vikend do Splita, upravo u taj mali hotel, da se barem dobro naspavam i odmorim.

Bez obzira koliko vaš hotel ili apartman bio luksuzno opremljen ili nudi puno sitnica i detalja, ipak je najluksuzniji proizvod koji možete ponuditi vašim gostima odličan krevet na kojem će se dobro odmoriti.

Prema istraživanju Gallupa od januara 2014. godine koje je u Americi sprovedeno na više od 13.500 ispitanika – više od polovine ispitanih koji odsjedaju u hotelima više kategorije spremni su doplatiti cijenu sobe radi kvalitetnijeg madraca.

Kada razmišljate o povećanju prodaje i prihoda ili o samom kvalitetu usluge vašeg hotela ili apartmana, često pomišljate na sve one male stvari koje vidite oko sebe, ali i na velike projekte koje će promijeniti (vaš) svijet. U cijeloj priči o kvalitetu smještaja mnogi nesvjesno previde ono osnovno. Smještaj, ležaj, krevet… madrac. Probajte sami odspavati na madracu u vašem hotelu, vidite koliko je uistinu udoban. Zapitajte se da li promijeniti madrac u sobi u kojoj su bili gosti za koje ste sigurni da će se vratiti i sljedeće godine.

Hotelski lanci u Evropi ne da samo mijenjaju madrace svakih nekoliko godina (u prosjeku je to od 3 do 5 godina), već su u velikom broju slučajeva upravo madraci investicija o kojoj se najviše pregovara s dobavljačima i s kupcima – agencijama. Hespo kao dio velike svjetske grupacije Hilding Anders koja je opremala najveći broj visokokategoriziranih hotela u Evropi, u proteklih je pet godina isporučio madrace za hotele visoke kategorije u količini većoj nego ikada prije. Prema najavama za 2016. godinu i u Hrvatskoj je ovaj trend osvojio vlasnike hotela koji dižu kvalitet i bilježe bolju prodaju. Razmislimo, ista soba ali novi krevet, udobniji, finiji. Zar to ne vrijedi 10 posto ili više na vašu cijenu sobe?

Izvor: http://turizaminfo.hr

 

 
 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti