Ministar uvjeren da ćemo zaradi milijardu od turizma!?

Ministar turizma Pavle Radulović uvjeren je da će Crna Gora inkasirati milijardu od turizma.


U Crnu Goru je u prvih 10 mjeseci ove godine posjetilo preko 2,1 miliona turista, što je preko 100.000 više nego čitave 2017. i za preko 300.000 više nego čitave 2016. godine“, izjavio je Radulović na prezentaciji rezultata Ministarstva, koja je održana 14. decembra na Žabljaku. „Od početka godine do kraja oktobra ostvareno je preko 12,5 miliona noćenja, što je za 550.000 više nego čitave 2017. godine. Takođe, po prvi put u istoriji, u crnogorskim hotelima boravilo je preko milion turista tokom jedne godine.“ , kazaoa je on

Radulović je izrazio zadovoljstvo postizanjem cilja da preko 50% kreveta bude u kategoriji 4 i 5*. „U poslednje dvije godine otvorili smo 59 hotela sa nešto manje od 4000 kreveta. Danas imamo 19 hotela sa 5* sa 2834 kreveta, a poređenja radi, 2016. godine imali smo 9 hotela ove kategorije“, naglasio je Radulović.

Govoreći o prihodima, ministar je istakao da je do kraja trećeg kvartala od turizma prihodovano skoro 970 miliona eura, što je već za skoro 100 miliona bolji rezultat nego u 2016. i veoma jasan indikator da ćemo ove godine dostići magičnu cifru od milijardu eura prihoda.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti