Zeleno svjetlo za početak modernizacije aerodroma Tivat

Na juče održanoj sjednici Odbora direktora „Aerodroma Crne Gore“ a.d., bivši ambasador Crne Gore u Italiji i nekadašnji prvi čovjek Nacionalne turističke organizacije, Vojin Vlahović (DPS) izabran je za novog predsjednika Odbora direktora ACG.

 

„Na sjednici je, između ostalog, usvojen i prijedlog Ugovora o konsultantskim uslugama sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj EBRD i kompanijom „SPEA Engineering“ SpA iz Italije, kao i prijedlog Ugovora o grantu za projekat izgradnje novog aerodroma u Tivtu. Na taj način počele su konkretne aktivnosti na projektovanju budućih sadržaja aerodroma Tivat. Okončanje pregovora o kreditnoj podršci EBRD-a očekuje se tokom novembra ove godine“- saopštila je portparolka ACG Milica Babić.

 

Predstojeća rekonstrukcija i modernizacija aerodroma Tivat vrijedna je preko 32 miliona eura, a pored ostalog, podrazumijeva proširenje i dogradnju platforme za parkiranje aviona sa dvije nove pozicije za velike putničke vazduhoplove „D“ kategorije, rekonstrukciju manevarskih površina, te izgradnju nove terminalne zgrade površine preko 8 hiljada kvadrata. Realizacijom ovih i još nekih investicija u druge djelove aerodromske infrastrukture u Tivtu, ovdašnja vazdušna luka biće osposobljena da godišnje prihvati i do 3 miliona putnika, što je tri puta više nego do sada.

kompjuterska-animacija-buduceg-izgleda-aerodroma-Tivat-2.jpg

 

Do kraja mjeseca na aerodromu Tivat bi trebalo da počnu i radovi na rekonstrukciji i modernitaciji kontrolnog tornja i prostorija za Aerodromsku kontrolu letjenja, vrijedni preko 4 miliona eura. Taj posao finansira Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda, a rok za završetak ove investicije je devet mjeseci.

 

Izvor: Boka News

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti