Morsko dobro u projektu za podizanje svijesti o zaštićenim područjima

Javno preduzeće za upravljanje morskim doborom Crne Gore u okviru projekta „Podizanje svijesti o vrijednostima i značaju zdravlja i zaštićenih područja“, u posebnom rezervatu prirode „Tivatska solila“  organizovalo je događaj „Kros - takmičenje za djecu OŠ „Branko Brinić“ i bazar za promociju lokalnih proizvoda i usluga.
Ovaj događaj je predstavljao nastavak uspješne saradnje između projektnih partnera Parka prirode „Piva“, Obrazovnim centrom Plužine i JP Morskog dobra, te imao za cilj podizanje nivoa svijesti lokalne zajednice i djece o značaju očuvanja zaštićenih područja.
Projekat  „Podizanje svijesti o vrijednostima i značaju zdravlja i zaštićenih područja“ realizuje Park prirode „Piva“ u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Obrazovnim centrom Plužine u okviru Programa grantova za zaštićena područja „Zaštićena područja za prirodu i ljude II 2019 – 2020 godina“ koji implamentira WWF Adria u partnerstvu sa Parkovima Dinarida – mrežom zaštićenih područja Dinarida i drugim partnerima iz regiona Dinarskog luka, a koji finansira SIDA – Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti