Moskovski simfonijski orkestar na Grad teatru

Koncert Moskovskog državnog simfonijskog orkestra biće održan večeras u 21 čas na sceni između crkava u Starom gradu, u okviru muzičkog programa festivala " Grad teatar".

Dirigent je Arsenij Tkačenko, a solisti su crnogorski umjetnici Bojan Martinović (klavir) i Miran Begić (violina). Na programu će se izvoditi djela Čajkovskog i Betovena. JU „Grad teatar“ realizuje koncert u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje.


Moskovski državni simfonijski orkestar je osnovan 1989. Moskovski orkestar veliki dio svojih koncertnih aktivnosti posvećuje muzičkoj edukaciji mladih. U ljeto 2017, pijanista Ivan Rudin je preuzeo poziciju muzičkog direktora orkestra. Nakon toga je orkestar značajno proširio svoj repertoar i započeo saradnju sa dirigentima i solistima. Takođe su počeli redovno da učestvuju na važnijim televizijskim emisijama. Među istaknutijim učešćima, prošlih i trenutnih sezona, trebalo bi spomenuti ceremoniju otvaranja “Zaryadye” parka i koncertne sale, na kojoj su bili pratnja operskoj divi Monserat Kabalje, na njenom poslednjem nastupu u palati Kremlj juna 2018. godine. Ističe se i saradnja sa Fondacijom Elena Obracova u koncertnoj sali Čajkovski. Svirali su pobjednicima Gran Prija “Zlatni talenti”. Orkestar je takođe učestvovao na velikim festivalima, kao što su ,,Tchaikovsky Klin Fine Arts”, međunarodni festival ,,ArsLonga”.


Sledeće sezone će orkestar predstaviti serije koncerata raznovrsnog programa u koncertnim salama: Zaryadye, Velikoj Sali Moskovskog konzervatorijuma, Moskovskoj međunardonoj kući muzike. Sledeću sezonu će obilježiti turneje po većim gradovima Rusije, Njemačke i Južne Koreje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti