MZ Sveti Stefan protiv svakog vida divlje gradnje

Mjesna zajednica Sveti Stefan je protiv svakog vida divlje gradnje.


“Dakle, bilo da se radi o domaćim ili stranim investitorima uvjek ćemo ukazivati na nelegalnosti odnosno izvodjenju radova bez pratećih procedura i saglasnosti u slučajevima o kojima budemo upoznati. Kao legalisti, zagovornici poštovanja zakona ali i očuvanja ambijentalnog izgleda naše MZ Sveti Stefan, do sad smo dogovorili niz aktivnosti sa lokalnom samupravom koja nam je pouzdan i iskren partner za poboljšanja infrastrukture i uopšte života u našoj MZ. Naše aktivnosti će uvjek bit usmjerene za opšte dobro i u interesu naših sugrađana, vodeći se time i imajući u vidu pandemiju virusa Corona odnosno Covid-19 a isključivo kao mjeru predostrožnosti i prevencije za naše sugrađane, mi smo tražili da se stopiraju svi radovi koji se izvode na teritoriji MZ Sveti Stefan a koji nisu od opšteg javnog interesa”, navode u ovoj MZ.


Dodaju da svi oni radovi koji su od državnog interesa u skladu sa DUP-om a pogotovo u javnom interesu Opštine Budva treba da se završe i u skladu sa istim privedu namjeni!


“Mjesna zajednica Sv. Stefan je protiv nelegalne gradnje u parku Miločer gdje se sprovodi teror nad gore pomenutim Dup- om i dje se vrši gradnja stanova za tržište i bez saglasnosti opštine Budva a samim tim protiv javnog interesa i u zoni Miločerkog parka dje je i deklaracijom zaštićena površina!”, ističu u MZ.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti