Takmičenje u rezbarenju bundeva povodim Noći vještica

Takmičenje u rezbarenju bundeva povodim Noći vještica

Tradicionalno dječje takmičenje u rezbarenju bundeva povodom Noći vještica biće organizovano u četvrtak, 31. oktobra u restoranu One, u naselju Porto Montenegro, sa početkom u 12h. Svi zainteresovani tivatski mališani će imati priliku da se oprobaju u rezbarenju bundeva, a autore najkreativnijih radova očekuju pokloni.

Učesnici će tako moći da iskažu svoje umijeće i kreativnost u rezbarenju bundeva raznoraznim likovima i oblicima, kao i da čuju zbog čega je upravo bundeva zaštitni znak Noći vještica i zašto ovaj praznik obožavaju različite generacije širom planete, još od starih Kelta. Maske su na takmičenju dobrodošle, ali ne i neophodne za učesnike.

 

Sve mališane očekuje i degustacija delicija, koje će pripremiti tim restorana One, pite i potaž od bundeve. 

 

Takmičenje je besplatno i otvorenog tipa, a namijenjeno je prvenstveno đacima starijih razreda osnovnih škola.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti