Novi direktor Morskog dobra počeo reorganizaciju službi

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj sprovodi reorganizaciju Službe za kontrolu u cilju pojačanja kontrole zone morskog dobra koja se ogleda u strogom
kontrolisanju Ugovornih obaveza korisnika kupališta i privremenih lokacija.

U narednom periodu akcenat će biti stavljen na pojačanim kontrolama gradnje bez odobrenja i postavljanja privremenih objekata suprotno izdatim Urbanističko-tehničkim uslovima. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će inicirati uspostavljanje bliže saradnje sa nadležnim inspekcijskim službama i predložiti formiranje zajedničkih timova, kako bi se efikasnije izborili sa nepravilnostima i doprineli suzbijanju sive ekonomije i zaštite prostora u zoni morskog dobra.
Posebno treba napomenuti da će u cilju usaglašavanja zajedničkih aktivnosti i sistemske pripreme za ljetnju turističku sezonu, Javno preduzeće uspostaviti komunikacija sa nadleznim institucijama na
lokalnom i drzanom nivou kako bi definisali korake i obezbijedili blagovremeno stavljanje u funkciju kupališta i ugostiteljskih objekata.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti