Novogodišnji program za djecu Budve JU “Grad Teatar” u saradnji sa JU OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” i Budvanskom školom glume

JU “Grad teatar” i JU OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” u saradnji sa Budvanskom školom glume povodom novogodišnjih praznika poklanjaju djeci Budve tri predstave, koje će se odigrati u četvrtak, 30. decembra 2021. u svečanoj sali OŠ “Stefan M. Ljubiša”.

Prva predstava sa početkom u 10 časova je “Rasprodaja snova” po tekstu Elizabete Georgijev. Kako u Školi glume navode: “Cilj ove predstave je da pokaže kako likovi iz bajki – Robin Hud, Crvenkapa, Pipi Duga Čarapa, kao i radnici biblioteka doživljavaju i riješavaju problem nečitanja kod djece i omladine. Danas, u jeku tehnoloških otkrića i dostignuća, interneta i društvenih mreža, kao i upotrebom mobilnih telefona sve manje djece čita knjige. Zaboravili smo koliko je uticaj čitanja važan za njihov razvoj i formiranje ličnosti. Riješili smo da vas podsjetimo na to i da vas stimulišemo da se ponovo učlanite u biblioteku i budete njen redovni član i prijatelj knjige”. U predstavi učestvuju učenici 4. i 5. razreda.

Druga po redu je predstava “Prva žurka” po tekstu Todea Nikoletića, koja počinje u 11 časova. “Ova predstava nas vraća u period djetinjstva, prvih zaljubljivanja, nevinih misli i postupaka. Posvećena je adolescentima, tačnije djeci koja po prvi put prolaze kroz period prvog zaljubljivanja i udvaranja na njima svojstven način. Govori o njihovim ‘slatkim mukama’, o tome kako dječaci posmatraju djevojčice u tom periodu, kao i kako one posmatraju njih. Kako se oni pripremaju za sastanak, ko ih tome  odučava, kako se bore sa strahovima i nesigurnostima?” Na simpatičan i komičan način, sve ovo će vam predstaviti učenici 6. i 7. razreda osnovne škole.

Treća predstava “Psihoterapija”, rađena po tekstu Duška Radovića, počinje u 12 časova. Sačinjavaju je duhovite priče iz ugla različitih žena i muškaraca o ljubavi, sreći, životu i zajedničkom življenju. Te svoje priče oni iznose na psihoterapiji. Posmatrajući muški svijet iz ženske perspektive, kroz humor ali i gorčinu, analizira se sve ono što svakodnevno živimo. Predstavu izvode učenici 8. i 9. razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci 1. razreda.

Predstave su rađene u režiji glumice Jovane Todorović, koja vodi Budvansku školu glume, kao i asistentkinje Monje Vuksanović, takođe glumice.

I ovim programom „Grad teatar“ nastavlja da podstiče i daje podršku njegovanju pozorišne kulture u gradu kod djece školskog uzrasta, sa nadom da će ona nastaviti da prate pozorište i u budućnosti, bilo kao publika, bilo kao samostalni stvaraoci.

Ulaz se neće naplaćivati, a obavezno je posjedovanje kovid-propusnice za starije od osamnaest godina.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti