Održan 9. Rotary Summer Party u Organizaciji RC Budva

U subotu, 17. avgusta, u restoranu „Vista“ na mjestu nekadašnjeg „Vidikovca“, održan je 9. po redu Rotary Summer Party u oragnizaciji Rotari kluba Budva, istovremeno i Nacionalni dan Rotarija Crne Gore.

Na sad već tradicionalnoj svečanosti, Klub je okupio više od 200 rotarijanaca i prijatelja kluba iz preko 30 Rotari i Rotarakt klubova iz 4 distrikta, spremnih da, pored druženja po kojima su svečanosti RC Budva prepoznate, i nesebično služe.

U prethodnoj godini, pokrenut je i drugi global-grant projekat Rotari kluba Budva „Prva crnogorska bolnica 'Danilo I' – moj prvi dom“, sa namjerom da se prikupe sredstva za nabavku potrebne medicinske opreme za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenje za pedijatriju cetinjske bolnice.Vrijednost global-granta je procijenjena na preko 100.000 evra. Budući da su i ranije aktivnosti bile posvećene realizaciji ovog global-granta, RC Budva je već prikupio značajna sredstva, zahvaljujući donacijamarotarijanaca Distrikta 2483 i njihovih prijatelja iz drugih distrikata iz okruženja, predstavnicima lokalnih samouprava i državnih institucija, kao i brojnim privrednim subjektima, medicinskim radnicima i pojedinicima, koji su prepoznali značaj i potrebu unapređenja rada najstarije bolnice u Crnoj Gori.

 

Humanitarne aktivnosti 9. Summer Party-jatakođe su bile usmjerene za prikupljanje sredstava namijenjenih ovom global-grantu. Tokom ove večeri donacijama rotarijanaca i njihovih prijatelja i tokom humanitarne lutrije sakupljeno je dodatnih 5.000 evra, suma koja nas je približila realizaciji pomenutog global-granta, planiranoj za kraj kalendarske godine.

 

Rotarijanska okupljanja su poznata i po dobroj zabavi. I ovoga puta su se za to pobrinuli budvanski DJ-evi i grupa „Cubalcanica“.

 

Više informacija na FB stranici: Rotary Club of Budva

 

 O Rotariju

Rotari predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju naj-oštrijih humanitarnih izazova u svijetu.Rotari povezuje 1.2 million članova posredstvom 34.000 Rotari klubova u preko 200 zemalja i geografskih regiona. Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, od pomoći porodicama u potrebi u svojim zajednicama do borbe za svijet oslobođen dječije paralize (Polio-Free World). Više informacija o Roatari pokretu na www.rotary.org

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti