Održano 43. Opštinsko takmičenje recitatora

Sinoć je u Narodnoj biblioteci Budve održano 43. Opštinsko takmičenje recitatora. Smotru je otvorio predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

On je pohvalio rad Biblioteke posebno u segmentu sa mladima i brojne radionice koje Biblioteka u tom cilju realizuje, te istakao da Opština to svesrdno podržava. U takmičarskom dijelu učestvovali su učenici tri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole” i  OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori su se takmičili u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole devet recitatora, zatim od šestog do devetog razreda deset  i u srednjoškolskoj kategoriji sedam recitatora. Žiri u sastavu: Predrag Zenović, predsjednik, Milica Đukić, član i Marija Majkić, član, donijeli su odluku o najboljim recitatorima Opštinskog takmičenja. U kategoriji od prvog do petog razreda nagrade su osvojili: Hana Kurtović sa recitacijom “Da se načini portret jedne ptice” (Žak Prever), treći razred, OŠ “Mirko Srzentić”, prvo mjesto; Nina Tomanović, recitacija Kako se raste (Dragan Radulović), prvi razred, OŠ “S.M.Ljubiša”, drugo mjesto i Dušan Gvozdenović, recitacija Super pjesma(Dragan Radulović), četvrti razred, OŠ “Mirko Srzentić”, treće mjesto.

U kategoriji od šestog do devetog razreda nagrađeni su: Darija Lautašević, recitacija “Ipesnik je radnik” (Vladimir Majakovski), šesti razred, OŠ “Mirko Srzentić”, prvo mjesto; Anastasija Srzentić, recitacija “Niko osim tebe” (Čarls Bukovski), osmi razred, OŠ “Mirko Srzentić, drugo mjesto i Iva Otašević, recitacija “Sa uskršnjom poštom” (Isidora Sekulić), deveti razred, OŠ “S.M.Ljubiša”, treće mjesto.

U kategoriji srednjoškolaca nagrade su osvojili: Marija Vlaović, recitacija “Probudi se” (marko Milošević), četvrti razred SMŠ “Danilo Kiš”, prvo mjesto; Lara Pejović, recitacija “Običnim rečima rečeno” (Biljana Stanojević), drugi razred SMŠ “Danilo Kiš”, drugo mjesto i Aleksa Stojanović, recitacija “Ako” (Radjard Kipling), četvrti razred, SMŠ “Danilo Kiš”, treće mjesto.

Nagrađenim  učenicima  Narodna biblioteka Budve je dodijelila diplome i poklon-knjige, a svi takmičari dobili su knjigu i zahvalnicu za učešće na 43. Opštinskom takmičenju recitatora. Takođe, knjige i zahvalnice uručeni: su profesorici ŠOMO Budva Ani Molčanov Brajak i njenim učenicima u  klasi  flauta, koji su svirali sinoć, zatim Milici Vulanović, učenici Srednje muzičke škole “Vida Matjan” u Kotoru, odsjek za gitaru, kao i polaznicima Škole glume Opštine Budva koji su izveli predstavu “Ježeva kućica” i mentorki, mr dramskih umjetnosti, glumici Jovani Todorović.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti