Oprečne strategije: slovenački HIT prodaje Maestral, dok Splendid dograđuje dva sprata

Hotelska grupa Montenegro stars, vlasnik hotela Splendid, dostavila je Sekretarijatu za prostorno planiranje i održivi razvoj opštine Budva zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za rekonstrukciju bečićkog hotela.

–Želimo da nadogradimo dva sprata u dijelu hotela gdje je velnes. U pitanju je oko hiljadu kvadrata, gdje bismo dogradili deset do 12 apartmana – rekao je za „Dan” suvlasnik Splendida Žarko Radulović.

Opštinski sekretarijat je zahtjev Montenegro stars grupe proslijedio Ministarstvu održivog razvoja, koje bi u narednom periodu trebalo da odluči o zahtjevu kompanije koja je registrovana u Budvi.

Hotel Splendid je izgrađen 2007. godine, a u njegovu izgradnju je uloženo preko 150 miliona eura. Glavni izvođač radova na hotelu bio je budvanski Trejdjunik.

 

Novogorički HIT prikuplja do septembra ponude za prodaju kompleksa Maestral u Crnoj Gori. Neslužbeno, već ima zainteresovanih kupaca, i to navodno Rusa.

Prema neslužbenim informacijama Financa, investicija u Crnoj Gori vrijedna je oko 30 miliona eura. Radi se o kompleksu od 196 soba i 18 apartmana te wellness centrom. Kazino ima 130 aparata za igru, elektronski tulet, stolove za igru, a organizuju se i turniri u igranju pokera.

Osim toga, HIT prodaje i sarajevski Coloseum koji vrijedi tri miliona eura.

- Prodaćemo spomenute investiucije samo ako dobijemo pravu cijenu, rekao je predsjednik Uprave HIT-a Dimitrij Piciga.

Prodaja je nužna zbog reprograma kredita, no Piciga ističe kako će reprogram ići dalje i ako spomenute investicije ove godine ne budu prodate. Reprogram je težak oko 100 miliona eura, a iako još nije formalno potpisan, s bankama je sve dogovoreno.

izvor: bankar.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti