Opština Budva partner u projektu BlueMed PLUS

Opština Budva je partner u projektu BlueMed PLUS koji se realizuje kroz IPA - Interreg program EU u saradnji sa Univerzitetom u Kalabriji, regionima Apulia, Tesalija, konsultantskom agencijom Atlantis iz Grčke i Opštinom Valona.

Projekat BlueMed PLUS je nastavak programa BlueMed koji je završen 2020.godine i Budva, samim tim i Crna Gora je prepoznata kao destinacija u kojoj treba primeniti saznanja iz prethodnog projekta.
Time bi se unaprijedio ambijent za valorizaciju podvodnog kulturno - istorijskog i prirodnog blaga i resursa. Implementacija ovog projekta je značajna za promociju održivog turizma  ali i definisanje dobrih praksi.

Na radionici koja je organizovana u hotelu Avala bilo je riječi o trenutnom zakonodavnom okviru koji je neophodno unaprijediti, nedostatku stručnog kadra koji se bavi podvodnom arheologijom ali i o tome na koji način turistima pokazati podvodne atrakcije.
Poseban segment je menadžment ovakvih destinacija.

U nastavku projekta BlueMed PLUS fokus će biti na prikupljanju kvalitativnih i kvantitativnih podataka od zainteresovanih strana kako bi se stvorio dobar i integrisan sistem koji će omogućiti dalji razvoj Crne Gore kao ronilačke destinacije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti