Osumnjičen da je zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju oštetio "Hypo Alpe Adria Leasing" za više od 112. 000 eura

Osumnjičen da je zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju oštetio "Hypo Alpe Adria Leasing" za više od 112. 000 eura

Barska policija podnijela je danas Osnovnom državnom tužiocu u Baru krivičnu prijavu protiv M.M. (40) iz Žabljaka, vlasnika i izvršnog direktora firme „Komerc Korman“ d.o.o. Bar u stečaju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Osnovano se sumnja da je M.M, u svojstvu odgovornog lica u firmi „Komerc Korman“ d.o.o. Bar u stečaju, zloupotrebom svog položaja ili povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom – radnim mašinama, teretnim motornim vozilom marke Mercedes i kombinirkom marke Terex 860, nanio imovinsku štetu drugom pravnom licu – „Hypo Alpe Adria Leasing“ d.o.o. Podgorica u iznosu od 112.252,04 eura.

 

Sumnja se da je M.M. oštetio „Hypo Alpe Adria Leasing“ tako što u stečajnom postupku nije izvršio povraćaj navedenih radnih mašina ovom pravnom licu iako je bio obavezan to da uradi, čime je prekoračio granice svog ovlašćenja i pribavio sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.

 

Od M.M. je uzeta izjava u prostorijama Centra bezbjednosti Bar, o kojoj je upoznat nadležni tužilac. Krivična prijava protiv M.M. podnijeta je tužiocu u redovnom postupku.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti