Peta po redu akcijska kontrola Uprave za inspekcijske poslove dala rezultate

U petak i subotu veče sprovođene su akcijske kontroleugostiteljskih objekata u Podgorici, Tuzima, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Rožajama, Plavu i Gusinju i Pljevljima od stane Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije iKomunalne inspekcije i policije. Podnijeto ukupno 15 krivičnih prijava.

Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 125 ugostiteljskihobjekata (petak veče 67, subota veče 58), a utrvrđeno je 18 nepravilnosti i podnijeto 15 krivičnih prijava (petak veče 5, subota veče 10). Krivične prijave su podnijete zbognepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covidpotvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti izaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjerujednog od potrebnih sertifikata. U Pljevljima je podnijeto 7 krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica u sljedećimobjektima: kafe bar "Verona", konoba "Beba", gradska kafana"Zelengora", restoran "Milet bašta", restoran "Ognjište", kafebar "Kameleon" i krčma "Apolon", u Kotoru su podnijete 2 krivične prijave i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: kafe bar "Soleil" i snack bar "Lav", u Gusinju 1 krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru"Coloseum", u Ulcinju 1 krivična prijava protiv odgovornoglica u kafe restoranu "Riva", u Baru 2 krivične prijave protivodgovornih lica u kafe piceriji "Kutak" i restoranu "Masline"  u Podgorici 1 krivična prijava u "Dublin pub", u Nikšiću 1 krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru "Central perk gastro bar".

Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoruugostiteljskog objekta izdato je 5 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura i podnijet je 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izreklaprekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura.

Kontrolom fudbalske utakmice (8.12.2021) u Nikšiću izmeđuFK "Sutjeska" i "FK Podgorica" utvrđeno je nepoštovanjepropisanih mjera i protiv FK "Sutjeska" biće podnijet zahtjevza pokretanje prekršajnog postupka.

Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere iodredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskihproizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu. 

Zahvaljujemo se Upravi policije i Komunalnoj policiji napruženoj asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend.  

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti