Petrovački Jazz festival

Po tradiciji krajem avgusta na Terasi Castello održava se Petrovac Jazz festival, ovog ljeta 9. po redu.

Tokom dvije festivalske večeri predstaviće se regionalni džez i bluz sastavi, a dolaze i gosti iz Austrije i Njemačke. Prvog dana, što će biti 29. avgusta, nastupaju domaćini Montenegro Kings, prati ih Trojica trio iz Srbije, a veče završavaju izuzetni bluz muzičari iz Hrvatske – Delta Blues Gang.
30. avgusta na scenu najprije izlazi austrijska pjevačica Rosa Volpini sa svojim džez kvartetom, slijedi domaćoj publici znana kombinacija – pjevačica Sanja Raičkovic i uvijek sjajni Piva Jazz, a zvijezde večeri su braća Tavitijan, vrsni makedonski muzičari, nadaleko cijenjeni, koji je nastupiti pod internacionalnim imenom Tavijtan Brothers Trio.
Ulaz na sve programe festivala pod pokroviteljstvom Opštine Budva a u organizaciji NVO Urbani kult je besplatan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti