Pijaca domacih prozivoda u Porto Montenegru

Nautičko naselje Porto Montenegro nastavlja s organizovanjem tradicionalne Pijace domaćih proizvoda. Prva u nizu ove sezone biće organizovana od 4. – 6. juna od 17h – 22h svakog dana.

Ove godine štandovi će biti postavljeni u ulici Navale, uz zgradu Elena, gdje će posjetioci, osim raznovrsne ponude domaćih proizvoda, moći da uživaju u specijalitetima novootvorenog istoimenog restorana 
„Navale“.

Osim tradicionalnih crnogorskih specijaliteta poput pršuta, sira i rakije, ove godine posjetioci će moći da uživaju u ponudi rukotvorina pravljenih od najrazličitijih materijala. Biće postavljeno osam štandova na kojima će svoje proizvode predstaviti Abeceda – unikatni, ekskluzivni, ručno rađeni nakit; Atelje Manufaktura – ručno rađeni accessories, ukrasi za kosu, borševi; Jelena Peković – tradicionalni crnogorski specijaliteti poput domaćeg pršuta, sira, rakije; Šćepanović – suveniri od drveta, magneti, držači za vino; Mina nakit – ručno rađeni nakit od poludragog kamenja i kristala; Sanja Pejović – ručno rađena kozmetika; Kolana HN – ručno rađen nakit od Epoksi smole, ručno rađeni ukrasi od drveta – primorski prozorčići; kao i tri izlagača koji će se smjenjivati , svaki po jedan dan - Organic Podgorica – proizvodi od smokava; Olivera Čergić – drvene kućice za ptice; Angie & Me – cvjetni aranžmani.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti