Počinju radovi na zaustavljanju erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane u opštini Ulcinj

Tenderom izabrani najpovoljniji ponuđač za nabavku Izvođenje hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, u opštini Ulcinj, danas je zvanično uveden u posao.
U pitanju je konzorcijum „Del Global“ d.o.o. koji čine društvo „Global Projekt“ iz Podgorice i društvo „Del Mar“ iz Budve, a radovi će, kao što je ranije pomenuto, predvidjeti izradu napera (od džambo vreća zapremine do 1m3 pijeska) dužine 130m, kao i nasipanje pijeska na plaži u količini od 1500 m3.
Sporazumom između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Uprave za vode, dogovoreno je da materijal za izradu napera i prihranjivanje plaže na Adi Bojani (koji će biti preuzet sa desnog rukavca rijeke Bojane) bude ustupljen besplatno.
Ukupna vrijednost ugovora iznosi 33.000, 00 € (bez uračunatog PDV-a), a tenderskom dokumentacijom predviđeni rok završetka radova iznosi 20 dana od dana uvođenja u posao izabranog ponuđača.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti