Potpisivanje Protokola za solarno grijanje

Akademija znanja Budva dobiće solarno grijanje, zahvaljujući donaciji kompanije iz Turske.

Predsjednik Upravnog odbora Akademije Aleksandar Franeta i direktor kompanije „ARSUM DALISMANIK TARIM VE YENILENEBILIR ENERJI“ LTD.STI Ozgur Demir potpisali su u Bodrumu Protokol u budućoj saradnji, kojim firma iz Turske iskazuje namjeru da će donirati kompletnu opremu sanedostajućim instalacijama, kao i ugraadnju solarnih panela na krov Akadmije znanja.

Potpisivanju Sporazuma prethodila je posjeta gdina Ozgura Akademiji znanja, gdje je, u razgovoru sa direktoricom Akademije Valentinom Bellenger i predsjednikom UO Aleksandrom Franetom, postignut preliminarni dogovor o donaciji

 

Donacija je planirana za 2022. godinu, a koriščenje solarne energije biće ogromna novčana ušteda za Akademiju, s obzirom da godišnja potrošnja električne energije iznosila oko 170000kWH.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti